Az oldalon technikai okok miatt a rendelési lehetőség szünetel, kérjük látogasson vissza később!

Adatkezelés

Adatkezelési tájékoztató

A Termelői Piactér Nonprofit Kft. (székhely: 1028 Budapest Hűvösvölgyi út 20., cégjegyzékszám: 01-09-704967, adószám: 12819757-2-41, a továbbiakban: „Hüvifutár”), mint Adatkezelő a www.huvifutar.hu weboldal felhasználóinak személyes adatait érintő adatkezelési tevékenységéről az Általános Adatvédelmi Rendelet (az Európai Tanács és a Parlament (EU) 2016/679 rendelete, a General Data Protection Regulation, azaz GDPR) alapján az érintettek előzetes tájékoztatása és jogaik gyakorlásának elősegítése érdekében adja ki a jelen adatkezelési tájékoztatót.

I. AZ ADATKEZELŐ

www.huvifutar.hu honlapot működtető adatkezelő:
Cégnév: Termelői Piactér Nonprofit Kft.
Székhely: 1028 Budapest, Hűvösvölgyi út 20.
Cégjegyzékszám: : 01-09-704967
Adószám: 12819757-2-41
Képviselő: Somogyi Tibor
Telefonszám: +36 30 9443 155
Postacím: 1028 Budapest, Hidegkúti út 1.
E-mail cím: info@huvifutar.hu
Honlap: www.huvifutar.hu
(a továbbiakban Adatkezelő)

 

II. ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK

1. Adatkezelési tevékenység a honlapunkon

A honlap működtetése során személyes adatokat az alábbi célból gyűjtünk, rögzítünk és tárolunk:

1./a. Sütik/Cookiek használata

A süti egy egyszerű szövegfájl, amit a böngésződ kezel. Minden süti egyedi adatokat tartalmaz, segítségével a honlap „emlékszik” a böngészési beállításaidra. A sütik semmilyen személyes adatot nem tartalmaznak és nem alkalmasak a beazonosításodra. Lehetővé teszik a beállítások megőrzését, gyorsabbá teszik a böngészést, azaz a honlap kényelmesebb használatát biztosítják. A sütik segítségével a honlap „emlékszik” a látogatóra, a látogatás ideje alatt (munkamenet-süti) vagy az ismételt látogatások során is (tárolt süti). Vannak, akik tolakodásnak tartják, ha egy honlap adatokat tárol számítógépükről vagy mobileszközükről, különösen, ha ezeket az adatokat számukra ismeretlen harmadik fél tárolja. Ezért a honlapunkra érkezéskor lehetőséged van egyes sütik vagy bármiféle süti elhelyezésének megtiltására, sőt, a korábban elhelyezett sütik törlésére is.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: a látogató IP címe, a látogatás időpontja, a megtekintett oldalak adatai, használt böngésző

Az adatkezelés időtartama: az adatfelvételtől számított egy év

 

1./b. Regisztráció

A honlapon való vásárláshoz regisztráció szükséges, ami nem jár vásárlási kötelezettséggel. A szükséges adatok megadására akkor van lehetőség, ha elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót a jelölőnégyzet bejelölésével. A regisztráció lehetővé teszi számodra a hírlevelünkre történő regisztrációt, a honlapon keresztül történő vásárlást, a megrendelés leadását, számunkra a megrendelések teljesítését, a teljesítéshez kapcsolódó változások kommunikálását.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím, telefonszám, nem szükségszerű megadása esetén lakcím

Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére való törléséig, a számlán szereplő adatok tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdésének megfelelően nyolc évig

 

1./c. Vásárlói adatok kezelése

A regisztrációt követően a kiválasztott termékeket megrendelheted, házhoz szállítás esetén szükségszerűen a szállítási címed megadásával. Az adatkezelés célja ez esetben a honlapon keresztül történő megrendelés és vásárlás, igény esetén számla kiállítása, számviteli kötelezettség teljesítése, megrendelés teljesítése, a vásárlók nyilvántartása és a vásárlói szokások elemzése.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím, telefonszám, szállítási, számlázási adatok

Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére való törléséig, a számlán szereplő adatok tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdésének megfelelően nyolc évig

 

1./d. Vásárlói panaszok kezelése

Lehetőséged van a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgy.tv.) alapján szóban, elektronikus eszközzel vagy írásban panaszt benyújtani felénk. Elektronikus úton az info@huvifutar.hu címre tudsz írni nekünk panaszod kivizsgálása és orvoslása ügyében.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása, a Fgy.tv. 17/a.§ (5) bekezdése

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím, lakcím, a panasszal kapcsolatos, a Fgy.tv. 17/a. § (5) bekezdésében meghatározott egyéb adatok

Az adatkezelés időtartama: a panasz rendezéséig

 

1./e. A Hüvifutár hírlevelének küldése

A honlapunkon e-mailcímed megadásával feliratkozhatsz hírlevelünkre. A regisztráció során szintén lehetőséged van a hírlevélre is feliratkozni. A hírlevél-szolgáltatás igénybevétele előtt a hozzájáruló nyilatkozat szövege mellett elhelyezett jelölőnégyzet kipipálásával beleegyezésedet adod e-mailcímednek kizárólag erre a célra történő felhasználásához. Beleegyezésed bármikor visszavonható. A leiratkozásra vonatkozó tudnivalókat ezen kívül minden hírlevél alatt megtalálod.

Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím

Az adatkezelés időtartama: hozzájárulásod visszavonásáig

2. Adattovábbítás

A honlapunk használata során megadott személyes adataidat kizárólag arra a célra használjuk, amelyhez hozzájárulásodat adtad és kizárólag a jelen tájékoztatóban meghatározott célok érdekében kezeljük, harmadik személynek nem továbbítjuk.

III. ADATFELDOLGOZÓK

Az alábbi adatfeldolgozók az Adatkezelő nevében személyes adatokat kezelnek

  1. Tárhelyszolgáltatás

Cégnév: Microware Hungary Kft

 

Székhely: Magyarország, 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5

Tevékenység: a személyes adatok tárolása a szerveren

 

  1. Hírlevél küldés

Cégnév:

Székhely:

Tevékenység: hírlevél küldés

 

IV. AZ ÉRINTETT JOGAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSE


Tájékoztatást kérhetsz tőlünk az általunk, valamint Adatfeldolgozónk által kezelt, illetve feldolgozott személyes adataidról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről. Az előbbiek tekintetében a tájékoztatást a lehető legrövidebb idő alatt, legfeljebb 30 napon belül rendelkezésedre bocsátjuk. Kérheted továbbá személyes adataid helyesbítését, valamint törlését vagy zárolását az alábbi címünkre küldött levéllel: info@huvifutar, vagy 1028 Budapest, Hidegkúti út 1. Jogosult vagy adataid hordozásra, arra, hogy a rád vonatkozó személyes adatokat tagolt, géppel olvasható formátumban elérd honlapunkon.

Bármikor tiltakozhatsz személyes adataid kezelése ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és döntéséről írásban tájékoztunk. Ha a tiltakozás megalapozottságát megállapítjuk, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt is – megszüntetjük, és az adatokat zároljuk. Ha döntésünkkel nem értesz egyet, illetve ha a válaszadási határidőt elmulasztjuk, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhatsz.

A személyes adataid védelmével kapcsolatos panasszal egyéb esetben is a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c), továbbá jogorvoslatért az illetékes bírósághoz fordulhatsz.

 

V. A NYILATKOZAT MEGVÁLTOZTÁSA


A Termelői Piactér Nonprofit Kft. fenntartja magának a jogot hogy alkalmanként, az érintettek honlapon keresztüli tájékoztatásával megváltoztassa jelen szabályzatát.

 2020. április 20.